23 Ağustos 2012 Perşembe

Twente Analizi



Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turunda rakibi olacak FC Twente'nin son sezonuna, etkili oyuncularına ve istatistiklerine mercek tutuyoruz.

2011 yılını şampiyonlukla tamamladıktan sonra geçtiğimiz sezona da büyük umutlarla giren Twente, sezonu beklentilerden uzak liderin tam 16 puan uzağında 6. sırada tamamlayabildi. Gol yollarında bu sezon M'Gladbach'a sattığı golcüsü de Jong'un önderliğinde oldukça etkili bir performans sergilediler. Tam 25 gol ile sezonu tamamlayan de Jong, takımının Avrupa Ligi potasına tutunmasında da en büyük pay sahibiydi. Savunmada ise sezon boyunca sıkıntı çektiler ve kalelerinde gördükleri 46 gol belki de liderin bu kadar gerisinde kalmalarının başlıca sebebiydi. 

Sezonluk puan dağılımı bakımından deplasmanlarda daha etkili gözüken Twente, evinde ise daha çok puan kaybı yaşadı.  İlk maçın Bursaspor'un evinde oynanacağını düşünürsek de Ertuğrul Sağlam'ın ayakları yere sağlam basan bir kadro ile sahaya çıkması şart gibi gözüküyor.

Hollanda'da yeni sezona da etkili bir giriş yaptılar ve ilk iki maçlarından 6 puan alarak zirvenin ortağı oldular. de Jong'un gidişinin ardından gol yollarında etkili bir oyuncunun da kadro katılmaması sebebiyle taraftarlardan ve otoriterlerden oldukça eleştiri alsalar da, orta sahada Dusan Tadic'in sezona 2 gol ile başlaması ve 24 yaşındaki Belçikalı yetenek Nacer Chadli'nin şimdiden beklentilerin oldukça üstüne çıkması en azından şu an adına 3. bölgede onların sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor. 

Geçen sezon en büyük zaafları olan savunmada bu sezon iyi bir istikrarla başladılar ve sezon öncesi maçlarda kalelerini gole kapatırken ligde de 2 maçta sadece 4-1 kazandıkları Groningen maçında ilk kez meşin yuvarlağı ağlarında gördüler. Üstelik katı bir savunma yapmaktan da kaçındılar ve sadece 2 sarı kart görerek Hollanda futbolunun o hücum oynayan fakat yumuşak yapısını sahada hissettirdiler. 

Bursaspor, ilk maçını evinde oynamanın avantajını sahaya yansıtabilirse direnç gösterdiği takdirde Twente'den istediğini alabilecek güçte. Batalla, Pinto gibi oyuncuların sezona iyi giriş yapması ve Ertuğrul Sağlam'ın yıllardır bir türlü istikrarı sağlayamadığı Avrupa'da başarıyı isteyecek olması Bursaspor için itici güç olacaktır. Tadında sert futbol, maç için kilit strateji olacaktır. Bursaspor istediği pas oyununu sağlayabildiği takdirde Twente de Jong'u kaybettikten sonra oyuna anında etki edebilecek bir oyuncuya da sahip değil. Avrupa için artık önlerinde sadece 2 maç var ve sahada mücadele ettiğiniz sürece imkansız diye bir şey asla yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devamı Oku: Blogger Page Navi,Blogger Sayfa Numaralandırma